CIEACOVA, JQCV i EOI. On és millor obtindre el títol?

El primer article que presente al blog té per objectiu introduir els diferents organismes examinadors que acrediten el valencià. Aquests centres oficials són: la CIEACOVA, la JQCV i l’EOI. Encara que tots estan sota les directrius del Marc Comú Europeu de Referència i els exàmens s’han unificat, existeixen algunes diferències que pretenem aclarir en aquest article.

Comencem pel més novell, però que està en voga: la CIEACOVA. Aquest organisme naix el 2015 i respon a l’acrònim Comissió Interuniversitària d’Estandardització d’Acreditacions de Coneixements de Valencià. La CIEACOVA està integrada per diferents universitats, tant públiques com privades, amb la finalitat d’homologar els certificats de valencià. Examina dels nivells A1 fins al C2 (l’A1 només a la Universitat d’Alacant aquest 2018).

El web és molt complet: podem trobar-hi proves resoltes d’altres convocatòries així com el programa de cada nivell, l’estructura i criteris de correcció. És molt important llegir-lo per saber què es demana per a cada nivell i com puntuaran cada part de la prova. Les dates d’inscripció a l’examen varien a cada nivell i depenen de les universitats integrants, així que haureu d’estar ben atents!

Seguidament, trobem la Junta Qualificadora de Coneixements de Valencià (JQVC) o comunament coneguda com “la Junta”. Aquest organisme, amb més de 30 anys de vida, ens ofereix, a part dels nivells de valencià general (des de l’A1 fins al C2), acredita altres coneixements tècnics del valencià que, si voleu, dels quals més endavant. Aquests exàmens específics s’anomenen: Llenguatge administratiu i Llenguatge als mitjans de comunicació.

I, per últim, l’Escola Oficial d’Idiomes (EOI) és un centre oficial de caràcter públic que depén de les conselleries d'educació de cada comunitat autònoma. Es va crear el 1960 i examina dels nivells A2 fins al C2. A l’EOI pots, per una banda, assistir a seul curs anual i realitzar l’examen en acabar el curs o, per l’altra, pots presentar-te per lliure una vegada a l’any, normalment al maig. Un aspecte positiu que té l’EOI és que hi ha recuperació al setembre, és a dir, en cas de suspendre una de les parts de l’examen tens una altra oportunitat al setembre per a recuperar-la.

En conclusió, no hi ha un organise millor ni pitjor així que si realment necessites el certificat de valencià, t’aconselle que et matricules a totes les convocatòries per tal de tenir més oportunitats d’acoseguir el títol i assolir el teu èxit professional.

Vols conèixer ara mateix el teu nivell de valencià?
Completa el següent test i descobreix-lo

Tria la resposta correcta:
Encara que vingues, no trobaràs a qui busques
Encara què vingues, no trobaràs a qui busques

Correcte!

Incorrecte!

Tria la resposta correcta:
La directora vol saber el que i el com de la teua absència d’ahir.
La directora vol saber el què i el com de la teua absència d’ahir.

Correcte!

Incorrecte!

Tria la resposta correcta:
Mercè què escriu poesia, finalment li han publicat un llibre.
Mercè que escriu poesia, finalment li han publicat un llibre.

Correcte!

Incorrecte!

Tria la resposta correcta:
Aquell gat, què viu a casa de la veïna del tercer, ha tingut cadells.
Aquell gat, que viu a casa de la veïna del tercer, ha tingut cadells.

Correcte!

Incorrecte!

Tria la resposta correcta:
La botiga en que has comprat la brusa, tanca els dissabtes.
La botiga en què has comprat la brusa, tanca els dissabtes.

Correcte!

Incorrecte!

¡Comparte el quiz para que puedas ver tus resultados!

Si vols millorar el teu valencià, subscriu-te ara a la newsletter

Test

Obtuve %%score%% de %%total%%

%%description%%

%%description%%

Loading...

No Comments

Post A Comment